Voksenting som er kjekke å vite når du flytter hjemmefra

29 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange ting å huske på når man flytter hjemmefra, og det er ikke alt som er like lett å vite. Her skal vi se litt nærmere på noen av de tingene du kanskje bør ta med deg når du skal flytte hjemmefra, så du kan føle deg litt mer voksen. 

Lær deg å lese vaskelapper

En av de første voksentingene mange står overfor når de flytter hjemmefra, er at de skal vaske klærne sine helt selv. Dette kan godt være en utfordring for mange, for hvordan vet man egentlig hva som skal vaskes hvordan? Det kan man enkelt finne ut av ved å se på det som kalles vaskelappen.

låsesmed Drammen

Det er nemlig akkurat det det er, en anvisning for hvordan plagget skal vaskes. Det er lett å se ut ifra vaskelappen hvordan man skal behandle plagget, og det står hvor mange grader det kan vaskes på, og om det tåler tørketrommel. Dette skal du passe på å se på før du slenger noe i vaskemaskinen og trykker på startknappen. Det er også en svært god ide å vaske like farger sammen, så man ikke misfarger noe. Det kan kanskje føre til at det går litt lenger tid før man vasker noe, men det er bedre å vente enn å ødelegge plagget. 

Kartlegg nærmeste låsesmed

En annen ting som kan være svært kjekt å merke seg, er at det kan være lurt å kartlegge nærmeste låsesmed. Leter du for eksempel etter en låsesmed i Drammen, så finner du enkelt dette online. Det er nemlig fort gjort å låse seg ute, og det er ingen foreldre eller lignende som kan låse deg inn, med mindre du har gitt dem en ekstranøkkel. Da er gode råd dyre, og det er her låsesmeden kommer inn i bildet. Da kan du nemlig få hjelp – ofte hele døgnet.  

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?