Sånn får du dreisen på rubiks kube

31 august 2021
Johanne Larsen

Det er mange som er fascinert av rubiks kube, og det er ikke så rart. Det er på mange måter den ultimate hjernetrim og puslespilloppgave for deg som liker sånt, og det er faktisk noe du kan lære deg å løse. Her skal vi se litt nærmere på hvordan. 

Hvorfor rubiks kube?

Hvorfor er nettopp rubiks kube blitt så populært? Det er rett og slett gøy å utfordre seg selv litt, og det er sunt for hjernen å få en liten utfordring. Derfor kan en Rubiks kube være det perfekte verktøy. I tillegg er den liten og man kan ta den med seg overalt. Den er også perfekt for deg som vil stimuleres, men som vil ha en digital pause. 

Kan man lære å løse kuben på nettet? 

I dag kan man finne svar på så godt som alt på nettet, og det innebærer også å lære seg nye ting og ferdigheter – inkludert Rubiks kube. Svar på spørsmål som hvordan løse rubiks kube, kan du heldigvis finne på nettet. Da kan du nemlig finne mange gode løsninger og innfallsvinkler som du kan bruke når du skal løse kuben, som du kan øve deg på. Det er med andre ord mye bedre enn å bare prøve å løse kuben uten mål og mening, du må ha en plan. Hele ideen med rubiks kube er å tenke logisk og prøve å løse puslespillet, og derfor er det essensielt at man knekker koden. Når man er blitt god til å løse rubiks kube, kan man øve seg på å gjøre det på tid. 

Det finnes konkurranser og mesterskaper man kan være med på, når man er god på rubiks kube. Det er gøy å gi seg selv en ekstra utfordring, og prøve om man kan slå sin egen (og andres) rekord. Når du føler at du mestrer den klassiske 3×3 rubiks kuben, kan du kanskje prøve deg på andre og mer avanserte kuber. 

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?