På tide å passe litt på vekten?

15 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Er det på tide å passe litt på vekten? Det er mange ting man kan gjøre for å sørge for å holde vekten der man ønsker, men visste du at det kan være svært praktisk med en badevekt i prosessen? Det skal vi se på og undersøke litt nærmere her. 

En badevekt kan hjelpe

Badevekt

Badevekt er et utmerket verktøy for deg som vil følge med på vekten, uansett om den skal opp eller ned. Det er nemlig utrolig praktisk å kunne følge litt med selv, og ikke famle helt i blinde. Da kan man nemlig justere litt etterhvert, hvis den prosessen man er i ikke har de resultatene man ønsker. Det kan også være lurt å måle seg i tillegg, hvis du vil ha et mer konkret helhetsbilde, enn bare vekt. Det er jo for eksempel sånn at muskler veier mer enn fett, og dermed så kan man få et misvisende bilde på vekten, hvis man har trent mye – man kan nemlig ha ‘gått ned’ selv om vekten ikke har flyttet seg så mye om man kanskje hadde trodd og håpet. Derfor er det lurt med en god badevekt, og det finnes også vekter som kan vise fettprosent, så man vet hva som skal til. 

Vekt på flere måter

Det er også andre vekter man kan ha når man skal passe vekten. En matvekt, eller en kjøkkenvekt som er svært presis, kan nemlig være utrolig praktisk når man skal veie maten og forskjellige ingredienser. Her kan hvert gram telle, og derfor er det lurt ikke å ta det bare på øyemål hvis du skal følge en bestemt diett eller matplan over tid. Derfor er det ikke bare badevekten som kan hjelpe, det kan altså være lurt å flere vekter som verktøy når man skal passe vekten – uansett om man vil opp eller ned i vekt. 

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?