Menn liker best å ha hår på hodet

20 desember 2019
Mathias Bjelland
Menn liker best å ha hår på hodet

Hårtap menn opplever er sjeldent gøy

Hårtap menn opplever er et naturlig forekommende fenomen som rammer millioner av mennesker over hele verden. Det er et fenomen som vanligvis rammer menn. Når det er sagt, opplever noen kvinner også håravfall, vanligvis senere i livet sammenlignet med menn og heller ikke så alvorlige. Fordi så mange mennesker opplever håravfall på et tidspunkt i livet, er det et stort utvalg i typer og former for hårtap som folk opplever.

Den vanligste typen hårtap er det som er mer kjent som mannlig skallethet. Det er her området med hår i hodebunnen sakte går tilbake og reduseres over tid. Denne prosessen starter vanligvis når menn treffer trettiårene og begynner rett over pannen. Over tid går det skallige området i hodebunnen sakte frem mot baksiden av hodebunnen. Sidene har en tendens til å holde på hårdekningen mye lenger.

Hvordan takler norske menn sitt hårtap egentlig?

Noen menn vil se at deres mannlige skallethet stopper en del av veien gjennom denne prosessen og holder seg slik resten av livet. Andre menn som ikke er så heldige, vil se at skalletheten deres fortsetter kontinuerlig til den når baksiden av hodebunnen og kan til og med se at sidene sakte mister hårdekningen. Hos noen menn vil denne prosessen fortsette til de i utgangspunktet er helt skallet.

Andre vil fremdeles oppleve en mer uvanlig form for mannlig skallethet der de opplever det mye tidligere enn normalt, noen ganger så tidlig som i slutten av tenårene. Årsakene til tidspunktet og intensiteten til skallethet av mannlige mønstre er ennå ikke helt kjent. En stor grunn til dette er ganske enkelt fordi ingen to tilfeller av hårtap er de samme. Som et resultat, må hver sak undersøkes individuelt i håp om at visse mønstre kan dukke opp som kan plukkes opp av statistikere.

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?