Lån på nettet – hva vet vi?

31 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er ikke så rart at man lurer på hva lån på nettet egentlig går ut på. Det er nemlig noe som er praktisk talt overalt, og det er vanskelig å unngå å ha hørt om onlinelån. Det er et marked som jahr eksplodert de siste årene, og heldigvis er det også et lånemarked som er blitt mye mer regulert og tryggere ettersom tiden er gått. Her skal vi se litt nærmere på det vi vet om lån på nettet. 

Ulike typer av lån på nettet

Når man ser på lån på nettet, så slår det en hvor utrolig mange typer av lån som finnes. Det finnes smålån, privatlån, mikrolån og store lån. Men hva betyr det egentlig? Det er viktig å huske på at nesten alle de forskjellige typene av lån du finner på nettet, er det man kaller forbrukslån.

lån

Det er en god ide å sammenligne flere av den typen lån du er interessert i hvis du vurderer å låne penger på nettet, da får du nemlig et mer realistisk bilde av hvilke muligheter som eventuelt er tilgjengelige. Det finnes så mange tilbud og typer, at det kan være vanskelig å holde oversikten over det som er. Med en sammenligningsside kan du vurdere flere ulike lån opp mot hverandre og se på fordeler og ulemper. 

Lån uten sikkerhet – hva er det? 

Det er også viktig å vite at lån på nettet nesten alltid er det man kaller lån uten sikkerhet. Det vil si at man ikke skal stille sikkerhet for den summen man låner. Når man låner penger i en fysisk bank, ska man ofte stille sikkerhet i form av eiendom eller andre verdier, for at banken kan være sikker på å få tilbake penge sine uansett. Det er ikke sånn på nettet – der låner man bort penger uten at man skal stille sikkerhet, derfor skal banken kompensere for risikoen med renter og gebyrer. 

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?