Kreative leker for barn

02 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Lek, kreativitet og moro er utrolig viktige elementer i barnas liv – både for de minste og litt større barn. Det er med til å gi bedre trivsel hos barna, og så bidrar det til en utvikling av både deres motoriske og kognitive egenskaper.

Variasjon i lek

Barn utvikler seg i stor grad gjennom lek, og derfor er det også viktig at det er variasjon i hva de leker. Noen leker stimulerer nemlig deres motorikk og koordinasjon, andre stimulerer kognitive egenskaper som planlegging og romlig forståelse, mens andre leker stimulerer sosiale evner som samarbeid. 

Heldigvis er barn utrolig gode til å finne på leker selv, og stimulere sine egne sanser på mange kreative måter. Men det er alltid en god idé å hjelpe dem på vei ved å ha noen forskjellige typer av leker å velge mellom, så de kan få inspirasjon til å utfordre seg selv og – viktigst av alt – ha det gøy.

Leker til kreativitet

Kreative leker som tegning, maling og mye mer er utrolig populært blant barn, og spesielt fra de blir litt større. En herlig ting for barna er for eksempel ansiktsmaling, som er en gøy og annerledes måte å være kreativ på. Her kan barna enten male på seg selv, eller du kan hjelpe til å skape søt, morsom ansiktsmaling.

leker

Det er selvfølgelig også en må-ha når sesongen for Halloween kommer, eller hvis de skal ha på kostymer av andre årsaker. Her kan det være kjempegøy å male ansiktet samtidig for et enda mer gjennomført kostyme.

Det finnes masse forskjellige typer ansiktsmaling, og det viktigste er selvfølgelig at det er trygt for barna å bruke. Noen er enklere for barna selv å bruke, mens andre egner seg bedre til store barn og voksne. Derfor kan du fint velge ansiktsmaling som passer til akkurat barna dine og deres ønsker.

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?