Hvordan redusere risikoen for innbrudd?

04 november 2021
Maria Laugesen

editorial

Innbrudd er dessverre ikke helt uvanlig, og det skjer ofte mens man ikke er hjemme. Her får du en rekke gode tips til hvordan du kan minske risikoen for innbrudd i hjemmet ditt.

Gode tips til å unngå innbrudd

Det er flere måter å redusere risikoen for innbrudd i hjemmet, og her får du noen av de metoder som kan være en god hjelp:

1. Fjern verdisaker slik at de ikke kan sees utefra, så du unngår å «friste» innbruddstyvene

2. Lås alle vinduer og dører når du forlater hjemmet

3. Avtal med naboen at de holder øye med huset og f.eks. tar inn posten så man ikke ser at du er borte

4. Velg vinduer og dører av høy kvalitet som er vanskelige å bryte opp

5. Ha på lys i noen rom hvis det er mulig, så det ser ut som du er hjemme

6. Få en alarm og evt. overvåkningskamera, som vil skremme bort de fleste innbruddstyver

Overvåkning kan være en smart løsning

Alarmsystemer og overvåkningskamera kan være en veldig effektiv løsning til å unngå innbrudd. Det har nemlig ofte den funksjonen at det skremmer bort uvedkommende gjester så de velger et annet hus. Risikoen for å bli fanget av et overvåkningskamera kan derfor ofte være nok til å få innbruddstyvene til ikke gå inn på grunnen din.

Skulle det likevel skje at noen forsøker seg, så har 4G kamera i dag den funksjonen at de kan sende en varsel til deg på telefonen når det skjer bevegelse. Da kan du kontakte politiet, dersom det ser ut som at noen forsøker å bryte inn i hjemmet ditt. I noen tilfeller kan du også selv kjøre hjem eller be en nabo om å nærme seg, noe som ofte vil skremme de bort. Men du bør selvfølgelig alltid sørge for, at du er i sikkerhet først.

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?