Grønne planter hele året

02 mars 2022
Maria Laugesen

editorial

Grønne planter er noe som veldig mange har i hjemmet. Både på grunn av det uttrykket det skaper i innredningen, men også fordi det kan forbedre luftkvaliteten inne i hjemmet ditt. Men hvordan holder du plantene levende og grønne hele året rundt?

Behov for lys

Å ta godt vare på plantene sine kan være ren vitenskap, spesielt fordi det er stor forskjell på planter. Noen krever mye vann og andre lite, og noen tåler større svingninger i temperaturen enn andre. Har du ikke så mye viten om planter, da kan du med fordel velge noen av de mange grønne planter på markedet som ikke krever så mye.

vekstlys

Én ting har planter dog til felles – de krever nemlig lys. Og her kommer utfordringen for mange når man snakker om innendørs planter. De fleste har nemlig begrenset plass foran vinduet, og samtidig blir det veldig mørkt på vinteren i Norge. Derfor opplever mange at plantene ikke får nok lys, spesielt over vinteren, og det kan dessverre betyr at de mister sin grønne farge eller helt dør ut.

LED kan være løsningen

Men det trenger faktisk ikke være så vanskelig å ha flotte, levende planter på vinteren. Med vekstlys får du nemlig muligheten til å gi plantene dine masse lys hele året rundt, og samtidig plassere dem akkurat der du vil i hjemmet ditt. Vekstlys sørger nemlig for at plantene får den nødvendige energien fra lys, så de kan vokse og holde seg sunne.

Med LED vekstlys får du en løsning der du kan redusere strømforbruket og samtidig få masse lys til plantene dine. LED utnytter nemlig energien veldig effektivt, og det betyr lavere strømforbruk som er bra for både miljøet og din økonomi. Slik kan vekstlys hjelpe deg til å ha grønne planter i hjemmet hele året uten å få en kjempestor strømregning.  

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?