Et uteområde som fungerer hele året?

09 februar 2023
Johanne Larsen

Synes du det er litt trist ute med en gang sommeren er på hell? Da er du ikke alene, men det er faktisk mulig å ta grep som gjør at uteområdet fungerer hele året. Det skal vi se litt nærmere på her, så du har et uteområde som er presentabelt hele året rundt og ikke bare i det blomstrende sommerhalvåret. 

Plant med omhu

Når det kommer til hagen, er det viktig at man sørger for å plante med omhu. Det er nemlig sånn at det kan være vanskelig å ha et pent område ute hele året når vi har så mange sesonger som vi har her i Norden. Det gjelder å se mulighetene i det og finne løsninger som faktisk er pene hele året, og som ikke er så sesongavhengige. Det er selvfølgelig ikke sånn at man skal velge bort blomster og sommerplanter helt, men det kan være en fordel å finne løsninger som også gir noe liv når det er kaldere ute. Det kan være planter som er grønne hele året, at man sørger for at det er lys og lykter ute og at man har en varmekilde – både til kalde sommerkvelder og til høst og vinter. Da får man mer ut av området ute enn hvis man bare innreder det for bruk i sommerhalvåret. 

Ikke glem innkjørselen! 

Asfalt

Det er lett å glemme innkjørselen når man skal gjøre det pent ute, men det er ikke så lurt. Det er nemlig det første man ser når man kommer hjem til noen. Derfor er det et av de områdene som man kanskje fort venner seg til når man selv bor et sted, men som man får mye ut av å gjøre pent og prydelig. Det kan man enkelt gjøre med asfalt eller grus, så man får et område som ikke bare er pent, men også lett å vedlikeholde hele året. 

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?