Elektrisk gitar på scenen foran et juletre

16 september 2019
Mathias Bjelland
Elektrisk gitar på scenen foran et juletre

Elektrisk vs Akustisk gitar

Hva er best av elektrisk og akustisk gitar egentlig? Eller er disse akkurat det samme? I denne artikkelen skal vi sammenligne de to basert på en rekke parametere for å se hvilken du bør velge. Mange velger forøvrig en kombinasjon av de to, men vi skal allikevel se på hvilken som er aller mest attraktiv når disse blir stilt opp mot hverandre. 

Det er vanlig praksis å øve seg på akustisk gitar, mens elektrisk gitar heller blir brukt for å spille foran andre, da gjerne mens en er på scenen. Det er nettopp grunnlaget for dette som er et viktig argument for sistnevnte, men det finnes også andre. 

Lyden er nøkkelen bak en god gitar

Uten god lyd, så hjelper det fint lite hvor bra du spiller på din gitar. En gammel akustisk gitar kan være så stemt som bare det, og du kan være verdens beste på gitar – men om den ikke gir fra seg den gode lyden, så er det ikke mye verdi i å lytte til den akkurat. 

Til motsetning kommer gjerne nærmest hver eneste elektrisk gitar med en klang og god lyd som ingen kan ta vekk fra den. Dessuten er den selvfølgelig mulig å koble direkte i en høyttaler, slik at en ikke trenger en mikrofon rett foran gitaren, slik en altså må med en akustisk gitar. 

For de fleste er det liten tvil om at en elektrisk gitar er å foretrekke grunnet dette. Skal du øve deg opp som barn, så vil det kanskje være mest hensiktsmessig å øve på en akustisk gitar. Disse er tross alt rimeligere, og en trenger ikke høre et makkverk av en sang fra ungene for eksempel. På den andre siden er lyden mye bedre fra en elektrisk gitar, og med god lyd blir stemningen elektrisk!

Flere nyheter

15. februar 2024

Hva er casino?