Behandling av rusavhengighet

10 april 2019
Maria Laugesen
Behandling av rusavhengighet

Sliter du med avhengighet av alkohol eller andre rusmidler? Da er det aldri for sent eller for tidlig å søke hjelp. En profesjonell rusbehandling kan hjelpe deg til å komme deg ut av din avhengighet og tilbake til ditt normale liv igjen. Hos Heimveg får du avrusing fra profesjonelle fagfolk som er spesifikt utdannet innen dette området. De har den nødvendige viten og erfaring til å hjelpe deg tilbake til en rusfri hverdag på en hensiktsmessig og effektiv måte.

Et opphold på en avrusingsklinikk kan innebære flere forskjellige ting, og forløpet ditt blir skreddersydd helt spesifikt etter dine individuelle ønsker og behov. Det avhenger blant annet av typen av rusmiddel, avhengighetens varighet, din alder og din øvrige helse. Ofte er det en kombinasjon av medikament-basert avrusing der du gjennom hensiktsmessig medisin får forebygget eller lindret noen av de abstinens symptomer som kan oppstå i forbindelse med rus behandling. Den andre delen fokuserer på psykologisk og mental støtte og veiledning, der du gjennom samtaler og ulike øvelser får en økt motivasjon samt individualisert hjelp til å komme deg gjennom forløpet.

Alt dette varetas av profesjonelle personer, slik at du er i trygge hender. Rusbehandlingen skjer diskret og anonymt, slik at du er innen skjermede omgivelser og kan fokusere på din egen utvikling. Hos Heimveg foregår det på deres behandlingsplass i Spania der du er langt unna personer og områder som du kjenner, og det kan være et viktig trinn i prosessen.

Vil du høre mer om rusbehandling, da kan du alltid kontakte en avrusingsklinikk for å ta en snakk. Det er helt uforpliktende og gratis å ta en samtale, og husk på at det er et tegn på styrke å be om hjelp. Så ta første trinn mot en rusfri hverdag og en bedre fremtid allerede i dag ved å starte din avrusing.

Flere nyheter